nieuws

Mobiele pompunit voor Zuiveringschap Drenthe

bouwbreed

In opdracht van het Zuiveringschap Drenthe heeft Eekels Pompen BV Barendrecht een mobiele pompset geconstrueerd. Deze pompset zal worden ingezet bij de revisie van binnen de regio bestaande gemalen.

De pompinstallatie zit in een geisoleerde 12 voets container en bestaat uit twee pompunits. Beide pompen, een droogopgestelde Hidrostal F4K van 30 kW en Hidrostal F10k van 45 kW, hebben een capaciteit van respectievelijk 280 m3/h en 1100 m3/h. Deze complete gemaalinstallatie is volledig zelfstandig op locatie te gebruiken en wordt via een bedieningingsscherm met een touch-screen bediening PLC (proces logistic control) geregeld.

Met het KARS-telefoonmeldsysteem is de pompunit ook op afstand te bedienen. In geval een van de pompen in bedrijf is, regelt de plc de capaciteit van de pomp via een frequentieregelaar. De frequentie wordt geregeld aan de hand van het niveau in de put en de flow in de persleiding.

Via een wandcontactdoos zijn verschillende dompelpompen in de besturingskast aan te sluiten. Bij het in werking zijn van een van de pompen wordt de capaciteit via de frequentieregelaar en de plc-bediening handmatig ingesteld. De aan- en uitschakeling gebeurt via een signaal van een drukniveaumeter in de put.

In de pompcontainer is tevens een vacuumpomp van 3 kW opgesteld die zorgt voor het droog zelfaanzuigende karakter van de pompunits. Elektrische verwarming dient bevriezing te voorkomen.

Bij de pompinstallatie hoort een standaard 20 voets materiaalcontainer waarin verschillende onderdelen waaronder leidingen, bochtstukken, koppelstukken en afsluiters op stellingen in voorraad worden gehouden. Een takel voor het hanteren van zware materialen is standaard aanwezig. Beide containers zijn voorzien van halogeen buitenverlichting.

Reageer op dit artikel