nieuws

Miljoeneninvestering bevestigt kracht Brabantse economie

bouwbreed

Noord-Brabant krijgt f. 14,3 miljoen voor de ontwikkeling van twee bedrijventerreinen. Daarvan is f. 7,5 miljoen bestemd voor het terrein BZOB in Helmond en f. 6,8 miljoen voor Vossenberg-West bij Tilburg. Het geld komt uit het STIREA-potje (stimulering ruimte voor economische activiteit). Voor de f. 50 miljoen die landelijk wordt uitgekeerd, zijn 30 poen aangemeld.

Na toetsing op kwaliteit, draagvlak bij het lokale bedrijfsleven en bestuur en hun bijdrage aan het oplossen van knelpunten, zijn er door het ministerie van Economische Zaken zeven poen geselecteerd. Voor mevrouw H. Huijbrechts-Schiedon, gedeputeerde voor EZ, aanleiding te constateren: “Een erkenning van de economische kracht van Brabant en een compliment voor de aanpak van de Brabantse gemeenten en provincie.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels