nieuws

Meulen mag in Weert doorbouwen

bouwbreed Premium

Meulen Bouwpromotie BV in Weert mag doorgaan met bouwen in het plan Mussenberg in Roermond. De rechtbank in Roermond heeft in het kort geding van 180 bewoners van de wijk Roer-Zuid hun eis tot stopzetting van de bouw en de voorbereidingen, verworpen.

Roer-Zuid vreest opgezadeld te worden met verkeersoverlast als voor het plan Mussenberg – waar 700 woningen gebouwd worden – de weg Evenkamp wordt doorgetrokken naar de nieuwbouwwijk. Zij eisen dat de Roermondseweg ‘wijkverkeersweg’ wordt. Deze weg moet, in verband met de geluidsnormen, 3 meter worden omgelegd in oostelijke richting. Op die plek is Meulen met de bouw van 56 woningen begonnen.

Advocaat mr. H. Ewalds, die namens de bewoners optreedt, heeft bij de Raad van State bezwaar aangetekend tegen de werkvoorbereidingen en tegen de afgifte van de bouwvergunning.

Reageer op dit artikel