nieuws

Mega-hoteltoren van over de 100 meter in Rotterdam nadert apotheose

bouwbreed

De bouw van de meer dan 100 meter hoge hotel/kantoortoren aan het Weena in Rotterdam start medio september. Alle betrokken partijen nemen deze week met behulp van advocaten en notarissen de contracten door. “De intentie is om eind deze maand het definitieve contract te ondertekenen”, aldus Leo Prinsenberg van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR). “Bij dit po durf ik inmiddels geen datum meer te noemen, maar in september willen we dan eindelijk gaan bouwen.”

Met vallen en opstaan is deze ontwikkeling tot stand gekomen. Jaren is door het OBR aan dit beeldbepalend po getrokken. Dan was het te duur, dan diende de aannemers (Bam/IGB) weer een te hoge prijs en uiteindelijk was de bouwfinanciering niet rond te krijgen. Dat laatste is nu opgelost. ABN Amro financiert de bouw en HAL investeert eveneens in het po.

Prinsenberg over de achterliggende jaren: “Het is moeilijk geweest om de schwung erin te houden. Lange adem en geloof in het po dat is nodig geweest. Daarnaast is het erg lastig om met buitenlandse partijen te werken. Ze denken toch heel anders.”

Reageer op dit artikel