nieuws

Leden AVBB-Waterweggebied niet tevreden over werkgelegenheid b en u

bouwbreed Premium

Het gaat de b en u-bedrijven in het Waterweggebied minder goed dan die in overige delen van ons land. Die conclusie trekt het AVBB-Waterweggebied uit een onder de leden gehouden enquete over de werkgelegenheid.

Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat het totale aantal medewerkers die volgens de bouw-cao worden gehonoreerd, op 1 april ’97 gelijk was aan het aantal op 1 januari 1996. Het aandeel timmerlieden is volgens de helft van de 125 leden die hebben gereageerd, zelfs gedaald. Per 1 januari 1996 had men 2273 timmerlieden in dienst tegen 2200 in april dit jaar.

Wel is er sprake van een verhoogde inleenactiviteit van collega’s. Dat loopt op van 125 in januari dit jaar tot 273 per 1 april.

Als het uitzendverbod in de bouw wordt opgeheven zal dat volgens de geenqueteerde bouwondernemingen geen invloed hebben op de omvang van het vaste personeelsbestand. Bedrijven lenen in om pieken op te vangen. Getwijfeld wordt aan inlenen via een uitzendbureau, omdat men niet op de hoogte is van iemands vakbekwaamheid. Liever leent men collegiaal in of via samenwerkingsverbanden.

De gww-bedrijven onder de leden van het AVBB-Waterweggebied zagen wel het aantal cao’ers toenemen: van 229 in januari 1996 tot 286 op 1 april 1997.

Reageer op dit artikel