nieuws

KPN Vastgoed wees na opheffing moeder

bouwbreed

De splitsing van Koninklijke PTT Nederland (KPN) in twee beursgenoteerde bedrijven, PTT Telecom en PTT Post, heeft zeker consequenties voor KPN Vastgoed. Het huidige vastgoedbedrijf werkt nu in opdracht van alle onderdelen van KPN. “Het is nog te vroeg om aan te geven waar KPN Vastgoed in de nieuwe structuur wordt opgehangen”, aldus een woordvoerder van KPN. “Binnen een halfjaar moet dat duidelijk zijn.”

Het vastgoedbedrijf, waar tegen de driehonderd mensen, beheert een og-portefeuille met een balanswaarde van circa f. 3 miljard. De oppervlakte van het eigen og is 2,5 miljoen vierkante meter en daarnaast huurt men nog eens 1 miljoen vierkante meter. De getaxeerde waarde hiervan is f. 2 miljard. KPN Vastgoed geeft jaarlijks f. 500 miljoen uit een nieuw- en verbouw. Naast het vastgoedbedrijf bestaat er sinds eind vorig jaar KPN Vastgoed Installatieservice. De ontvlechting van Post en Telecom heeft geen gevolgen voor de lopende vastgoedpoen. “Poen worden gewoon afgebouwd”, aldus de woordvoerder. “Het gaat hier om opdrachten van een van de twee onderdelen. Als er poen onverhoopt niet doorgaan, staan die los van het splitsingsverhaal.”

In de nieuwe situatie kan gedacht worden aan een constructie a la NS Vastgoed. Dit onderdeel werkt voor andere NS-onderdelen. In KPN Vastgoed ke dan Post en Telecom elk een belang van 50 procent nemen. “Maar geheel afstoten behoort ook tot de mogelijkheden. Zaken die niet tot de kernactiviteit behoren zijn te vervreemden”, meent de KPN-woordvoerder.

Reageer op dit artikel