nieuws

Isolatiemarkt komende zes jaar gezond

bouwbreed

Volgens een studie van de internationale marketing consulting maatschappij Frost en Sullivan, ziet het er de komende zes jaar voor de isolatiemarkt in Europa nog gezond uit. Onder invloed van de milieu-eisen resulterend in een hogere energie-efficientie blijft de vraag naar isolatie groeien. Minerale wol vervult daarin een dominante rol.

De isolatiemarkt heeft zijn grootste groei gekend in de eerste helft van 1990. Daarna is de groei gelijkmatig op een lager niveau doorgegaan. De opbrengsten zijn vorig jaar geschat op f. 9,88 miljard gulden en zullen in 2003 zijn opgelopen tot ruim f. 14 miljard. Het aandeel van de minerale wollen bedroeg vorig jaar 66 procent voor thermische isolatiedoeleinden in de industriele bouw en 55,2 procent in de totale markt. Niettemin verwacht Frost en Sullivan dat de kunststofproducten eps, pur en xps een sterke groei zullen doormaken, omdat de meeste inmiddels cfk- en ook hcfk-vrij zijn. Van deze kunststofproducten zal eps de grootste in de markt blijven.

In termen van geografisch marktpositie zal Duitsland de grootste markt blijven met een marktaandeel van 39,5 procent vorig jaar. Dit land wordt op afstand gevolgd door Frankrijk met een marktaandeel van 16,4 procent, Scandinavie met 10,8 procent en Groot Brittannie met 10,4 procent.

Reageer op dit artikel