nieuws

Hollandia Kloos gaat tunnelboormachines bouwen met NFM

bouwbreed

Hollandia Kloos NV in Krimpen aan den IJssel heeft voor het bouwen en op de Nederlandse markt brengen van tunnelboormachines een langdurig contract gesloten met het Franse NFM. De twee bedrijven wisselde al eerder technologische kennis uit onder meer bij de bouw van de scharnieren voor de Maeslantkering bij Hoek van Holland.

NFM bouwt sinds de jaren ’80 tunnelboormachines in Europa onder licentie van het Japanse Mitsubishi. Hollandia Kloos en NFM ke voor de Europese en Nederlandse markt putten uit de enorme ervaring van Mitsubishi op het gebied van tunnelboormachines. NFM heeft in de afgelopen jaren machines gebouwd voor gebruik in Spanje, Frankrijk en Denemarken. De samenwerking van Hollandia Kloos en NFM is er op gericht zoveel mogelijk Nederlandse producten en diensten in de tunnelboormachines te gaan toepassen.

Reageer op dit artikel