nieuws

Gents bouwbedrijf op overnamepad in Frankrijk

bouwbreed Premium

Het Gentse bouwbedrijf Maes heeft het Franse bedrijf Montali Construction in Marne-la-Vallee, nabij Euro Disney in de regio Parijs, overgenomen en daarmee zijn positie op de Franse markt voor overheidsopdrachten versterkt. Maes investeert een bedrag van ruim f. 6 miljoen gulden in de overname van Montali Construction en verzekert er de werkgelegenheid van het bestaande personeelsbestand van honderd man. Vorig jaar zette Maes een eerste stap op de Franse bouwmarkt met de overname van Bernard Construction in Cambrai, niet ver van de Belgisch-Franse grens. Ook dat bedrijf stelt een honderdtal man te werk.

Montali Construction profiteert van de economische opgang die Euro Disney heeft veroorzaakt in deze regio en voert onder andere onderhoudswerken uit voor het pretpark. Dit bedrijf ligt ook in de Parijse regio waar de grootste bouwactiviteit van Frankrijk heerst en nogal wat overheidsopdrachten worden verleend.

De bouwgroep Maes was vorig jaar in Belgie alleen al goed voor een omzet van f. 250 miljoen . Het bedrijf sluit niet uit dat het in de toekomst nog meer bouwbedrijven in Frankrijk overneemt.

Reageer op dit artikel