nieuws

Geen gevaar voor asbestvezel bij brand tennishal

bouwbreed Premium

Vrijdag is in een deel van het overdekte tennisbaancomplex aan de Sniepweg te Waddinxveen brand uitgebroken door onachtzaamheid van dakdekkers. Het dak van de tennishal bestond voor eenderde uit een plat dak met bitumen dakbedekking en voor tweederde uit een schuin aflopend asbestcement golfplaten.

Een dakbedekkingsbedrijf uit Boskoop was ongeveer aan het eind van de werkzaamheden van het renoveren van het platte dakgedeelte met bitumineus materiaal. Hierbij wordt traditioneel gebruik gemaakt van gasbranders voor het vastbranden van de dakbedekking. “Hierbij moet iets zijn misgegaan”, aldus de politievoorlichter van Waddinxveen. De brandweer zag zich genoodzaakt van binnenuit het dak te benaderen om de brandende balkenconstructie en isolatie te blussen. Daarbij zijn asbestcement golfplaten naar beneden gekomen. De brandweer heeft de platen natgehouden om verspeiding van asbestdeeltjes tegen te gaan. Volgens de brandweer is geen gevaar voor omwonenden ontstaan.

Reageer op dit artikel