nieuws

Funderingsbedrijven vrezen tekort geschoold personeel

bouwbreed

De funderingsbedrijven verenigd in de Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken (NVAF) vrezen een tekort aan geschoold personeel in de nabije toekomst. Dit zei NVAF-voorzitter Henk van Hees tijdens de Algemene Ledenvergadering in De Cocksdorp op Texel.

“De NVAF maakt zich zorgen dat het bijzonder moeilijk zal zijn in de nabije toekomst aan de vraag naar geschoolde medewerkers bij onze bedrijven te voldoen. Machinist op een funderingsmachine is een moeilijk vak met veel verantwoordelijkheid. Ook het werk onder der stelling is veeleisend. De funderingswerker is niet alleen meer een heier. Hij moet degelijk zijn opgeleid. Het vak oefent echter kennelijk niet voldoende aantrekkingskracht uit op jongeren”, aldus Van Hees op de vergadering die in het teken stond van het 50-jarig bestaan van de NVAF.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels