nieuws

Eerste Nationale DuBoDag in teken duurzaam woningbeheer

bouwbreed Premium

De Eerste Nationale DuBoDag, die vandaag wordt gehouden in Amsterdam RAI, is een initiatief van het Nationaal DuBoCentrum, in samenwerking met SEV, Novem, SBR en het ministerie van VROM.

De landelijke manifestatie zal ieder jaar worden gehouden, en is bedoeld voor professionals in de bouw die zich in een dag op de hoogte wil stellen van de meest actuele stand van zaken op het gebied van duurzaam bouwen.

De Nationale DuBoDag illustreert de wijze waarop het Nationaal DuBoCentrum wil functioneren: als objectief en onafhankelijk kennis- en informatiepunt, waar iedereen in de bouw die met vragen zit over duurzaam bouwen terecht kan.

Dit jaar staat de Nationale DuBoDag voor een belangrijk deel in het teken van duurzaam bouwen in de bestaande woningvoorraad. Het nieuwe Nationaal pakket Woningbouw Beheer wordt gepresenteerd, evenals DUWON, een handboek dat strategische keuzes omtrent duurzaam woningbeheer mogelijk maakt. Beide publicaties worden vanuit diverse disciplines toegelicht op het actualiteitencongres Duurzaam Bouwen in de bestaande woningvoorraad.

Maar er is meer. Zo wordt de tweede serie Voorbeeldpoen Duurzaam en Energiezuinig Bouwen bekendgemaakt, geven ruim veertig organisaties, instellingen, overheden en bedrijven acte de presence op DuBo ’97, een vaktentoonstelling over duurzaam bouwen die wordt georganiseerd door Amsterdam RAI, en kan worden gekozen uit veertien bijeenkomsten, waar in totaal zo’n veertig sprekers op verschillende niveaus informatie zullen geven over duurzaam bouwen.

De belangstelling voor de DuBoDag bleek overigens overweldigend. Al weken van tevoren was de manifestatie uitverkocht. Volgens het Nationaal DuBoCentrum is dat het beste bewijs dat het de goede kant opgaat met duurzaam bouwen.

Reageer op dit artikel