nieuws

Eerste keurmerk veilig wonen voor bestaande bouw

bouwbreed

Woningbouwvereniging Alphen aan den Rijn (WVA) heeft vrijdag als eerste het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor Bestaande Bouw uitgereikt gekregen. Het keurmerk is bestemd voor woningen die na renovatie voldoen aan door de politie opgestelde eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Het keurmerk werd toegekend aan een flat in de Wederikstraat. Tijdens een ingrijpende renovatie kreeg de flat onder meer een video-intercomsysteem, automatische schuifdeuren die met een keycard ke worden geopend en inbraakwerende sloten op alle voordeuren en bergingdeuren. Voor de flat moet een nieuw aangelegd plein de buurt veiliger maken.

Het keurmerk bestaat uit drie deelcertificaten: veilige woning, veilig gebouw en veilige omgeving. De flat in Alphen voldoet aan de eisen van alledrie.

Het politiekeurmerk is een landelijke experiment van de politie en de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken. Het experiment wordt begeleid door de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting.

Reageer op dit artikel