nieuws

‘Dissidenten’ leggen zich neer bij centrale koers Woonbond

bouwbreed

Wat voor de voorzitter, secretaris en penningmeester van de Woonbond aanleiding was om op te stappen, is ook voor de Verenigingsraad onaanvaardbaar. Vertegenwoordigers van huurdersorganisaties die zijn aangesloten bij de Woonbond hebben zich te houden aan bestuursafspraken. De drie afgetreden bestuursleden hebben dus gelijk gekregen, zij het niet met terugwerkende kracht. Zoals gebruikelijk bij bestuurscrises lag de oplossing in het midden.

De twee ‘dissidente’ huurdersvertegenwoordigers die een meer autonome koers volgden, zijn niet officieel teruggefloten, maar zullen zich in de toekomst wel aan bestuursafspraken moeten conformeren. Volgens directeur M. van Veen hebben de twee toegezegd zich hieraan te zullen houden zodat de weg vrij is voor de benoeming van een interim-bestuur. Op 28 juni zal de Verenigingsraad hierover beslissen. Niets zal het interim-bestuur er in het vervolg van weerhouden met de corporatiekoepels overleg te voeren en afspraken te maken, bezweert de op 1 januari aangetreden nieuwe Woonbond-directeur de commotie.

Op de vraag of de Woonbond naar oorsprong en functie meer op actievoeren is ingesteld dan op overleg plegen, antwoordt zij: “Op het moment dat je het onderhandelingstraject ingaat, moet dat voor iedereen duidelijk zijn. Hetzelfde geldt voor actievoeren. Maar daar moet je nooit vies van zijn.”

Reageer op dit artikel