nieuws

College Valkenswaard struikelt over duurder centrumplan

bouwbreed

De vier wethouders van Valkenswaard zijn donderdagavond opgestapt. De aanleiding was een extra krediet van f. 1,2 miljoen, dat nodig is voor de bouw van een cultureel centrum. Overigens keurde de gemeenteraad het extra krediet wel goed.

Eerder in de week had coalitiepartij Dommels Belang al laten weten niet te ke leven met een extra krediet. Eind 1995 stelde de raad al f. 17,5 miljoen gulden beschikbaar voor de nieuwbouw, een 450 zitplaatsen omvattende sociaal-cultureel centrum, ontworpen door architect Ton van Aken. Volgens Dommels Belang was toen ook afgesproken dat er geen extra geld meer bij mocht. In de raadsvergadering van donderdag diende wethouder Boom van Dommels Belang daarom zijn ontslag in. Na hem deden de drie andere wethouders Van Loon (CDA), Van Gemert (Seniorenpartij) en Van Hedel (VVD) hetzelfde. De kredietaanvraag werd door een meerderheid gehonoreerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels