nieuws

Boskalis baggert in Jemen

bouwbreed Premium

Boskalis Westminster voert momenteel in Jemen baggerwerk uit voor de containerterminal in de haven van Aden en in de aansluitende vrijhandelszone. Het bedrijf haalt in deze eerste fase om en nabij 2,5 miljoen kubieke meter specie naar boven.

Het materiaal wordt verwerkt in een eiland waarop de terminal moet komen. De oplevering van het werk volgt in maart 1999. De tweede fase van het baggerwerk voorziet in het uitdiepen van de haven en de vaargeulen tot 16 meter. De twee poen vertegenwoordigen een contractwaarde van f. 85,5 tot f. 95 miljoen. Het tweede contract is vooralsnog niet toegewezen.

Netherlands Airport Consultants (Naco) werkt momenteel aan het ontwerp voor de renovatie van de internationale luchthaven van Aden. Naco voert tevens de supervisie over de werken.

Reageer op dit artikel