nieuws

Ballast Nedam dingt mee naar bouw kantoortoren Riyad

bouwbreed

Ballast Nedam dingt mee naar de bouw van een zakencentrum in de Saudische hoofdstad Riyad. Met dit po van de Kingdom Holding Company is een investering van rond f. 760 miljoen gemoeid. Het plan voorziet in de bouw van een 300 meter hoge toren, de grootste van Saudi-Arabie. De laatste oplevering moet in 2001 plaats vinden.

In het pand komt onder meer een vijfsterrenhotel met congresruimten, een winkelcentrum, kantoren en het hoofdkantoor van een bank. Het ontwerp komt van het Amerikaanse bureau Ellerbe Beckett. Een plaatselijk bedrijf maakt momenteel de locatie bouwrijp en levert dat werk in juli op. In die maand wordt naar verwacht ook het contract voor de fundering toegewezen. Vier maanden later volgt de toewijzing voor de ruwbouw inclusief infrastructuur. Naar verluidt krijgt de aannemer voor de ruwbouw ook het contract voor de afbouw. Op die manier wordt de bouwtijd aanmerkelijk beknot.

Reageer op dit artikel