nieuws

Auto’s gewassen op een mobiele opvangbak

bouwbreed

Zeilmakerij Buitink Apeldoorn BV te Apeldoorn heeft een mobiele opvangbak ontwikkeld, waarop bijvoorbeeld verontreinigde auto’s gewassen ke worden. De randen van de bak zijn opblaasbaar met behulp van een ‘blower’, die werkt op 220 Volt. De ‘blower’ heeft een overcapaciteit, zodat de randen van de bak niet direct leeglopen als er een kleine scheur in het doek zou ontstaan. De mobiele opvangbak kan in enkele minuten worden opgezet. In opgevouwen toestand is het een pakket van ongeveer 1 x 0,75 x 0,50 meter.

Na de wasbeurt wordt het afvalwater uit de bak weggepompt naar een olie- of vetafscheider. De mobiele opvangbak is ook leverbaar in afwijkende maten, bijvoorbeeld voor het opvangen van afvalwater bij gevelreiniging. De specificaties van het doek ke worden aangepast aan het karakter van de op te vangen afvalstoffen, bijvoorbeeld gevaarlijke chemicalien. Ook is het mogelijk het doek te voorzien van een bepaalde belijning of kleuren.

De mobiele opvangbak is bij wijze van proef in gebruik genomen door een aantal bedrijven, die voor hun klanten auto’s reinigen. De resultaten zijn zeer bevredigend. Het gebruik van de opvangbak blijkt in bepaalde gevallen goedkoper dan het bezoeken van een wasstraat.

Reageer op dit artikel