nieuws

Aannemer vervuilt strand Zandvoort

bouwbreed

De gemeente Zandvoort heeft de onderzoeksorganisatie TNO ingeschakeld om een stuk strand te onderzoeken op de aanwezigheid van asbest. Een milieubureau heeft bij eerder onderzoek een kleine hoeveelheid asbest gevonden.

Op het strand aan de Zuidboulevard heeft een aannemersbedrijf zand met puin en glasscherven gestort. Volgens de woordvoerster van de gemeente lijkt de asbestvervuiling erg mee te vallen. Toch wil de gemeente geen enkel risico lopen. “Daarom laten we monsters nemen door TNO. Nog deze week is de uitslag bekend. Het stuk strand is afgezet.”

Volgens de gemeente had het aannemersbedrijf Thunnissen uit Haarlem een vergunning om overbodig schoon zand te storten. Het bedrijf bouwt aan het einde van de boulevard een appartementencomplex met parkeergarage.

Twee paviljoenhouders hebben de gemeente al maanden geleden gewaarschuwd voor vervuiling van het strand. Volgens K. Deinum ligt het strand over een breedte van dertig meter en een lengte van 170 meter bedolven onder drie meter afvalzand. In dit afval bevinden zich glasresten, puin en ook kleine asbestdeeltjes. In hoeverre er gevaar is voor de volksgezondheid, moet uit het TNO-onderzoek blijken.

Deinum vindt dat de gemeente veel eerder actie had moeten ondernemen. “Nu hebben ze eerst gesteggeld met de aannemer over wie voor de kosten van de

Reageer op dit artikel