nieuws

Zuidlaren wil extra aansluiting op N34

bouwbreed

Het College van B en W van Zuidlaren wil nader onderzoek verrichten naar de wijze waarop de verkeersdruk op Zuidlaren kan worden ontlast. Daarbij moet zo veel mogelijk gebruik worden gemaakt van de bestaande infrastructuur. Een betere ontsluiting in alle richtingen van de parkeerterreinen van de Prins Bernhardhoeve is hierbij een van de doelstellingen.

Daarnaast heeft het college zich uitgesproken voor een afzonderlijke aansluiting op de N34 ter ontsluiting van het woongebied Zuid-es op de N34. Deze aansluiting wordt gezien als een van de oplossingen voor de verkeersproblematiek. Vorig jaar werd geconstateerd dat de aanleg van een rondweg onvermijdelijk is om het verkeer in goede banen te leiden. Andere oplossingen bleken uiteindelijk niet realistisch.

Reageer op dit artikel