nieuws

Werkgevers Duitse bouw willen met bonden blijven praten

bouwbreed

De werkgevers in de Duitse bouwsector zijn bereid met de vakbonden te praten over een uitweg voor hun cao-conflict. De twee betrokken organisaties willen dat alleen als de bonden geen voorwaarden vooraf stellen. De uiterste datum van 21 mei voor hernieuwd overleg wijzen zij echter af als een ‘dictaat’, zo zei werkgeversvoorman Wilhelm Kuchler gisteren.

De werkgevers willen dat bemiddelaar Heiner Geissler de onderhandelingen leidt. Geissler presenteerde vorige week donderdag een compromisvoorstel voor een nieuwe cao, dat niet in goede aarde viel bij de bonden. De voorgestelde korting op het ziektegeld was het breekpunt. De werkgevers zien Geisslers voorstel wel zitten. Maar zij willen een arbeidsconflict vermijden.

De Duitse bouw staat er slecht voor. De werkgevers willen de onderhandelingen nog deze week afronden. Zij blijven bij een zekere beperking van het ziektegeld. De vakbond IG Bau wil daar niet aan, maar heeft de werkgevers wel compensatie aangeboden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels