nieuws

VROM weigerde ten onrechte isolatie-subsidies in Breda

bouwbreed

Het ministerie van VROM moet een nieuwe beslissing nemen over een subsidieverzoek voor vergoeding van de kosten voor het isoleren van negentien woningen aan de Nassaustraat in Breda. Dat heeft de Raad van State in Den Haag bepaald. De Algemene Woningbouwvereniging Breda en omstreken was daar in beroep gegaan tegen de beslissing van VROM slechts gedeeltelijk in de kosten tegemoet te komen.

VROM weigerde de bedrijfskosten en de winst- en risicoreserveringen van de aannemer te vergoeden. Het ministerie kon tot de splitsing van de kosten komen omdat de woningbouwvereniging een – niet verplichte – uitgebreide specificatie had meegestuurd bij de subsidieaanvraag. Waren alleen de bonnen gestuurd, dan was het hele bedrag uitgekeerd. De gemiste subsidie kwam neer op een bedrag van ‘slechts’ f. 7000, maar de woningbouwvereniging ging in beroep omdat zij niet gestraft wilde worden voor het aanleveren van extra informatie.

De Raad van State constateerde dat het ministerie de subsidie in eerste instantie in zijn geheel heeft toegezegd, terwijl de uitgebreide specificatie al was meegestuurd. Het ministerie heeft niet duidelijk gemaakt waarom de subsidie later toch gedeeltelijk werd toegekend en moet de zaak nu opnieuw in behandeling nemen.

Reageer op dit artikel