nieuws

Torentje Marinemuseum weer het dak op

bouwbreed

Het Marinemuseum te Den Helder heeft een grondige opknapbeurt ondergaan. Hillen en Roosen Onderhoud en Restauratie was de hoofdaannemer van dit project. De heer Griffioen van DGW en T heeft zich beziggehouden met het ontwerp van het oude gedeelte. Als adviseur van de restauratie heeft van Asbeck Bouw en Restauratie Consultants gefungeerd.

DGMR Raadgevende Ingenieurs was de adviseur voor de bouwfysica en Unica Installatie Techniek heeft de installatie voor haar rekening genomen. Vorige maand is ‘het Torentje’ na een grondige restauratie weer op het dak geplaatst. In 3,5 maanden zijn alle gevels gerestaureerd, gereinigd en opnieuw gevoegd. De daken zijn geisoleerd en opnieuw bekleed met leien en lood. Binnen zijn de balken constructief hersteld en de wanden van nieuw stucwerk voorzien. Tevens zijn twee nieuwe trappenhuizen gemaakt, nieuwe vloeren gelegd en is overal airco geinstalleerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels