nieuws

Tommel geeft geld voor herstructurering

bouwbreed Premium

De vier grote steden hebben van staatssecretaris Tommel (VROM) f. 26 miljoen subsidie gekregen voor de uitvoering van herstructureringsplannen. Daarbij gaat het om het up-graden van vooral na-oorlogse wijken door ze aantrekkelijker te maken voor midden en hogere inkomensgroepen.

Door dat te doen wordt voorkomen dat er eenzijdige, onaantrekkelijke wijken overblijven waar hoe langer hoe minder mensen willen wonen. Als zodanig kan herstructurering worden gezien als een vervolg op de klassieke stadsvernieuwing. Dit is het eerste jaar dat plannen voor herstructurering bij VROM ke worden ingediend om in aanmerking te komen voor subsidie. In totaal is dit jaar f. 65 miljoen beschikbaar waarvan de helft voor de vier grote steden.

Van het geld krijgt Amsterdam nu f. 8 miljoen voor het Zuidwest Kwadrant in Osdorp en Buurt Negen in stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer. Ruim f. 7 miljoen toucheert Den Haag voor Bezuidenhout-West en Het Fort. Rotterdam krijgt ruim f. 9 miljoen voor Hart Landenbuurt Delfshaven, Zaagmolengebied Noord, Plein 1953, Hoogvliet Noord en Beverwaard-IJsselmonde. Utrecht tenslotte kan f. 1,7 miljoen tegemoet zien voor Troelstralaan en omgeving, Wulverhorstlaan en omgeving en Livingstonelaan.

Reageer op dit artikel