nieuws

Tien dubo-poen utiliteitsbouw tot voorbeeld gesteld

bouwbreed Premium

Tien utiliteitspoen hebben gisteren het predicaat ‘voorbeeldstatus duurzaam en energiezuinig bouwen’ gekregen. Al eerder hebben 24 woningbouwpoen die status gekregen. De tien poen zijn gekozen uit een voordracht van 59. De poen scoorden het hoogst op het gebied van duurzaamheid en energieverbruik.

Het Ecokantoor te Bunnik, het Natuurvriendenhuis te Hall, de Hogeschool Limburg te Heerlen, het Van Hall Intstituut te Leeuwarden en Kinderopvangcentrum Peuterpalet te Leiden hebben de Voorbeeldstatus gisteren ontvangen, evenals het Hoogheemraadschap van Rijnland te Leiden, het Kantoor Waterschap Vallei en Eem te Leusden, Bank en Bibliotheek te Pey, Vekasteel te Tilburg en het Educatorium te Utrecht. Alle poen scoren hoog op het gebied van energie, watervoorzieningen, bijzondere aandacht voor binnenmilieu, materialen, afval en omgeving.

Reageer op dit artikel