nieuws

Tegelfabriek Sphinx in andere handen

bouwbreed

De tegeldivisie van Sphinx Gustavsberg in Maastricht is verkocht aan investeringsfondsen van de banken ABN Amro, Rabobank en het eigen management. De banken hebben een meerderheidsaandeel. Bij Sphinx tegels in Maastricht werken 450 mensen, 50 mensen werken elders. Alle werknemers behouden hun baan.

Niet bekend

Sphinx Tegels, dat een bescheiden winst maakte, heeft een jaaromzet van rond de f. 100 miljoen. Sphinx verkocht de tegeldivisie omdat het produceren van tegels geen kerntaak is en het bedrijf dringend geld nodig had om de balans te versterken. Het bedrijf heeft twee slechte jaren achter de rug. Door tegenvallers op de Duitse markt leidde tot f. 70 miljoen verlies waardoor het eigen vermogen terugliep tot twintig procent.

Reageer op dit artikel