nieuws

Stadskanaal maakt uitdagend dansje op Drentse woonmarkt

bouwbreed

Stadskanaal heeft zich de woede van burgemeester Date Keuning van de naburige gemeente Borger op de hals gehaald. Keuning ziet in het woningmarktonderzoek dat Stadskanaal onder de bewoners van Nieuw-Buinen wil houden een slinkse poging steun te verwerven voor de inlijving van Borgers grondgebied. “De arrogantie ten top”, noemt burgemeester Keuning de plannen van Stadskanaal voor de bouw van woningen op grond van de gemeente Borger. Keuning weigert daarom het adressenbestand beschikbaar te stellen en roept de inwoners van Nieuw-Buinen op geen medewerking te verlenen aan het onderzoek.

Intussen zijn de provincies Drenthe en Groningen in onderhandeling over een grenscorrectie om tegemoet te komen aan het voornemen van Stadskanaal 950 extra woningen te bouwen. De Groningse gemeente kampt met ernstig ruimtegebrek. Nadat begin volgende eeuw het plan Waterland – 400 woningen – is gerealiseerd, is Stadskanaal volgebouwd en resteert alleen nog ruimte ten zuidwesten van de stad, over de grens van de huidige gemeente Borger.

Reageer op dit artikel