nieuws

Programma meet van digitale CAD-tekening

bouwbreed

Bouwsoft te Maastricht heeft een computerprogramma voor het bepalen van maten van digitale tekeningen. Het programma heet ‘Meetplan’ en draait onder Windows. De in te lezen tekening moet het *.dwg format hebben, maar de gebruiker van Meetplan hoeft zelf niet over een CAD-programma te beschikken.

De software bepaalt niet alleen lengtes, maar ook oppervlakken, aantallen en omtrekken. De gemeten waarden worden in een overzichtelijke staat gepresenteerd en digitaal opgeslagen. Met behulp van deze gegevens ke automatisch calculaties worden gegenereerd. Voor het geval de gebruiker alleen over een papieren tekening beschikt, kan met een digitiser worden gewerkt. Daarmee worden de maten van de papieren tekening gedigitaliseerd.

Bouwsoft levert ook bijbehorende ‘bibliotheken’ met materiaalprijzen en andere gegevens voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Zij worden jaarlijks vernieuwd.

Reageer op dit artikel