nieuws

Pleidooi voor tunnel onder oostwestbaan vliegveld Beek

bouwbreed Premium

Inwoners van Schimmert, Ulestraten en Beek dringen bij de commissie aanpassingsinrichting Beek aan op het aanleggen van een verkeerstunnel onder de geplande oostwestbaan op het vliegveld Maastricht-Aachen. De kosten van deze onderdoorgang zijn eerder begroot op f. 35 miljoen.

Gedeputeerde Staten van Limburg wezen in de jaren ’80 het voorstel voor een tunnel onder de huidige N584 van de hand. Die zou te duur en in de nachtelijke uren een bron van onveiligheid zijn. Het provinciale bestuur is voor de aanleg van een nieuwe N584, waarvan de kosten f. 30 miljoen belopen. Het trace van de nieuwe N584 vergt 10 ha extra landbouwgrond. Burgers en boeren delen de zorgen van GS niet. Volgens woordvoerder R. Derks wegen de extra kosten geheel op tegen de voordelen. Bij ondertunneling kan de 10 ha grond voor de landbouw behouden blijven, hoeven de landbouwers niet om te rijden, wordt het natuurgebied niet aangetast en is er medewerking van de bevolking.

Overigens is het nog niet duidelijk hoe het nieuwe N584-trace gaat lopen. De gemeente Nuth, waarvan Schimmert onderdeel uitmaakt, is tegenstander van het aanleggen van de oostwestbaan en weigert pertinent alle medewerking aan plannen die de aanleg van de nieuwe baan vergemakkelijken.

Reageer op dit artikel