nieuws

Nieuw ontwerp en andere naam voor ‘De Centrale’

bouwbreed Premium

ING Vastgoed gaat het plan voor het gebouw ‘De Centrale’ naast het ministerie van VROM aanpassen. Dit gebeurt in samenwerking met de architect David Leventhal en het architectenbureau Kohn Pedersen Fox. Ook krijgt het gebouw een nieuwe naam.

Dat zei G.J. Jautze directeur ING Vastgoed Ontwikkeling gisteren in het Haagse stadhuis bij de start van de campagne ‘Den Haag Nieuw Centrum: een hart van f. 5 miljard’. De bouw van ‘De Centrale’ waarvan het ontwerpt oorspronkelijk uit twee gebouwen van 107 en 72 meter bestond, had eigenlijk al zo’n beetje klaar moeten zijn. ING Vastgoed kon er echter geen huurder vinden. De plattegrond zou te onhandig zijn. Ook de naamstelling bleek niet in de markt niet goed te liggen. Zo haakte bijvoorbeeld Zurich Verzekeringen af omdat het zich niet wilde vestigen in een gebouw met de naam van een vroegere verzekeringsmaatschappij en dus concurrent van Zurich. Het concern krijgt nu in het po ‘de Resident’ z’n eigen toren. Jautze zei gisteren met klem te ontkennen dat deze redenen ten grondslag liggen voor een wijziging van het ontwerp. “We willen gewoon dat op dit deel van de stad een waar spektakel gaat ontstaan.” Binnen een paar weken moeten de nieuwe plannen klaar zijn.

Reageer op dit artikel