nieuws

New Holland en Manitou bouwen samen verreikers

bouwbreed Premium

New Holland, deel uitmakend van Fiat-Agri, heeft met Manitou een overeenkomst gesloten voor een gezamenlijke introductie van een nieuwe serie verreikers. Overeengekomen is dat New Holland zorg zal dragen voor het machineontwerp, terwijl Manitou de verreikers zal gaan vervaardigen in een nieuwe fabriek in Anceny direct in de omgeving van de bestaande productiefaciliteit. Beide fabrikanten denken in februari 1998 de productie van deze nieuwe machinelijn op de rit te hebben. Verwacht wordt dat met deze uitbreiding de omzet van Manitou met 30% zal toenemen tot een totaal van ongeveer f. 1,2 miljard.

De bedoeling is om eerst een nieuwe serie machines te ontwikkelen voor agrarische toepassing. Daarbij gaat het om vijf modellen met hefvermogens van 2,8 ton tot 3,2 ton en met hefhoogten van 6 tot 9 meter. Het motorvermogen beweegt zich van 67 tot 78 kW. Hierop aansluitend zal vervolgens een machinelijn worden gelanceerd met hefhoogten van 9 tot 14 meter. Deze verreikers zijn meer bedoeld voor constructieve en industriele toepassing.

Reageer op dit artikel