nieuws

Mosa schrapt 120 banen

bouwbreed Premium

Tegelfabrikant Mosa in Maastricht heeft 120 banen geschrapt. Honderd medewerkers, waarvan 80 in de productie en 20 in de administratieve sector, worden gedwongen ontslagen. Voor hen is een sociaal plan opgesteld.

Medio 1996 werden 86 banen geschrapt. Dat hadden er, volgens onderzoeken van het adviesbureau Berenschot en gecontroleerd door het bureau Basis en Beleid, 200 moeten zijn. Vorig jaar kon Mosa echter onvoldoende eigen middelen vrijmaken om het daarbij behorend sociaal plan te betalen.

De nieuwe personeelsinkrimping is volgens de directie noodzakelijk omdat de groep Nederlandse beleggers een rendement verlangt van 15 procent op het geinvesteerd vermogen. Momenteel werken er nog 350 mensen bij Mosa. Binnen vijf jaar zal het personeelsbestand gehalveerd zijn. De negatieve resultaten van de laatste jaren zijn een gevolg van de overcapaciteit in de tegelindustrie, de concurrentie uit Zuid-Europa, de malaise in de bouw en de interne onenigheid over het te voeren beleid.

Reageer op dit artikel