nieuws

Meijel rekent miljoenenplan door

bouwbreed

Ondernemers in Meijel hebben het gemeentebestuur plannen aangeboden voor de bouw van een sporthal, bibliotheek en school. De investeringskosten hiervan zijn begroot op f. 5,8 miljoen. Wel moet de gemeente Meijel jaarlijks een ton bijdragen aan de exploitatielasten.

Het plan is een initiatief van architectenbureau Goossens-van Megen, wegenbouwbedrijf Kuypers, aannemersbedrijf Verlaak, de bouwkundigen Clevis en Roumen en installatiebedrijf Peuten. De nieuwbouw concentreert zich tussen de Merwijckstraat en Meijelseweg. Aan de andere kant van de Meijelseweg komt grond vrij voor de bouw van twintig woningen.

De gemeente Meijel heeft zelf ook een plan opgesteld. Dat gaat uit van het afzonderlijk realiseren van elk van de genoemde gebouwen.

De initiatiefnemers schatten dat hun plan, te realiseren als turnkey-po, een miljoen goedkoper is. B en W hebben toegezegd het plan te laten doorrekenen.

Reageer op dit artikel