nieuws

Maeslant-kering gereed

bouwbreed

Zo’n 14.000 ton staal is verwerkt in de vakwerkarmen van de stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg, die zaterdag in gebruik wordt gesteld door Koningin Beatrix. Dan wordt ook de definitieve naam van de kering bekendgemaakt.

De kering werd gebouwd door Bouwkombinatie Maeslant Kering (BMK), waarin participeren Hollandsche Beton Groep, Hollandia Kloos, Koninklijke Volker Stevin en NBM Amstelland. Na de officiele handeling volgt een test van twee dagen en wordt een jaar gewerkt aan een nieuw computerprogramma voor de besturing van de kering. Uit nieuwe inzichten blijkt namelijk dat de kering niet onder alle omstandigheden de vereiste veiligheid biedt. Voorjaar van 1998 is het achterland werkelijk veilig.

Op de foto een van de vakwerkarmen met rechts het bolscharnier waarin alle krachten op de kering samenkomen.

Reageer op dit artikel