nieuws

Limburg: nationale luchthaven in grensgebied

bouwbreed

De Kamer van Koophandel Noord- en Midden-Limburg heeft de Rijksplanologische Dienst schriftelijk verzocht om in de discussie voor een ‘filiaal voor Schiphol’ ook de Duitse RAF-basis Laarbruch, vlakbij Roermond, te betrekken. Het verbaast de KvK dat locaties buiten de Randstad weinig kans maken.

Volgens de KvK zou Nederland moeten onderzoeken, samen met de overheid van Noordrijn-Westfalen, of de tweede nationale luchthaven in het grensgebied kan worden aangelegd.

De basis Laarbruch heeft een oppervlakte van ruim 650 hectare en heeft volgens de KvK een prima ligging ten opzichte van het Ruhr-Rijngebied en de economische ontwikkeling vanuit de Randstad naar Oost- en Zuid-Europa.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels