nieuws

Lichte architectuur

bouwbreed Premium

‘Portable architecture’ is de titel van een tentoonstelling in Londen die aandacht besteedt aan lichtgewicht en verplaatsbare constructies. De tentoongestelde items varieren van nomadententen tot een model van de stage-set voor de toernee van de popgroep U2. De invalshoeken zijn de ecologische en economische voordelen van lichte of verplaatsbare constructies. Van architect Tadao Ando is een theater bestaande uit steigermateriaal te zien. Van Richard Horden een ski-hut die kant en klaar per helikopter in de bergen is neer te zetten.

De tentoonstelling is te zien bij de RIBA, 66 Portland Place en geopend van 13 mei tot 5 juli. (ma., woe., vrij., zat.: 8.00-18.00 uur; di., do.: 8.00-21.00 uur).

Parallel is er de meer technologisch georienteerde tentoonstelling ‘Spontaneous Construction’, in het Building Centre, 26 Store Street, nog te zien tot 28 juni.

Op 30 en 31 mei zal er een internationale conferentie plaatsvinden over dit onderwerp bij de Engelse architectenbond RIBA. Inl.: 0171-580-5533.

Reageer op dit artikel