nieuws

Lessen over architectuur

bouwbreed

Om jongeren vanaf veertien jaar een veelomvattend beeld te geven van de gebouwde omgeving en van wat architectuur kan inhouden, hebben de Bond van Nederlandse Architecten en het Architectuurinstituut een boek vol ‘verleidelijke lessen’ samengesteld. “Mijn gebouw wordt zo – architectuur voor jongeren” stelt spelenderwijs begrippen als stijl, schaal en aspecten van het bouwproces aan de orde.

Jongeren ke individueel of in groepsverband aan de slag met kijken, tekenen en bouwen. Voor gebruik in de klas is ook een docentenhandleidin r. De lessen ke worden afgerond met een rondleiding door het Architectuurinstituut, langs onder andere het archief, en een workshop in het SchoolAtelier van het instituut.

Inl.: SchoolAtelier NAi, tel. 010-4401275.

Reageer op dit artikel