nieuws

Kwartaalwinst Hunter Douglas fors hoger

bouwbreed Premium

De nettowinst van Hunter Douglas is in het eerste kwartaal gestegen met bijna 20% tot f. 30,3 miljoen. De omzet nam met 13,4% toe van f. 503 miljoen naar f. 570 miljoen. De omzetstijging is veroorzaakt door volumetoename (3,5%), acquisities (2,2%) en wisselkoersveranderingen (7,7%).

De omzet van Hunter Douglas, fabrikant van onder andere Luxaflex, steeg opnieuw in Noord- en Zuid-Amerika en Azie. De omzet in Europa was stabiel, terwijl de Australische markt een teruggang vertoonde. De hogere dollarkoers was positief voor de resultaten van het bedrijf.

De winstontwikkeling in het eerste kwartaal heeft ertoe geleid dat de nettowinst per gewoon aandeel steeg van f. 1,44 vorig jaar tot f. 1,69 in het eerste kwartaal van dit jaar. De directie vindt dat de resultaten in de eerste drie maanden de optimistische verwachtingen voor het hele jaar weerspiegelen.

Reageer op dit artikel