nieuws

Kabinet akkoord met compromis stadsprovincies

bouwbreed

Het kabinet gaat akkoord met het compromis dat de regeringspartijen hebben bereikt over de stadsprovincies. Dat zei vice-premier Dijkstal na afloop van het wekelijkse kabinetsberaad.

Het kabinet had zelf voorgesteld dat er stadsprovincies zouden komen in Rotterdam, Den Haag (Haaglanden) en Amsterdam. In vier andere gebieden zou gekozen worden voor het alternatief van gemeentelijke herindeling om de grootstedelijke problematiek op te lossen.

De regeringspartijen hebben donderdag door het indienen van moties aangestuurd op een stadsprovincie Zuid-Oost Brabant, naast een stadsprovincie Rotterdam. Dit betekende dat voor Haaglanden een andere oplossing gevonden moest worden te weten annexatie van Vinex-locaties in belendende gemeenten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels