nieuws

Hochtief schrapt meer banen

bouwbreed

Het Duitse bouwconcern Hochtief zal dit jaar nog eens ongeveer 1000 arbeidsplaatsen schrappen van het huidige totaal van 19.500. De reorganisatie is nodig om het hoofd te ke bieden aan de malaise op de Duitse bouwmarkt die op zijn vroegst pas in de loop van volgend jaar zal verdwijnen. Dat heeft bestuursvoorzitter Hans-Peter Keitel gezegd. Vorig jaar bracht Hochtief de personeelssterkte al terug met 2300, een vermindering van meer dan 10 procent.

Hochtief is voor 48 procent eigenaar van Ballast Nedam. De Nederlandse onderneming, die hoofdzakelijk bij de uitwisseling van kennis met het Duitse bedrijf samenwerkt, blijft buiten de aangekondigde personeelsvermindering. Ondanks het zware weer voor de Duitse bouw, wist Hochtief in de eerste drie maanden van dit jaar voor 3,2 miljard mark nieuwe opdrachten binnen te halen. Dat betekende een groei van bijna 38 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar.

Reageer op dit artikel