nieuws

Henning Larsen doet ontwerp voor Copenhagen Airport

bouwbreed Premium

Copenhagen International Airport AS heeft met architectenbureau Henning Larsen het contract ondertekend voor de levering van een ontwerp ten behoeve van de eerste fase van een nieuwe terminal. Dit po in het kader van de uitbreiding en modernisering van de luchthaven van de Deense hoofdstad, vergt een investering van 1 miljard kronen (ruim f. 300 miljoen).

In totaal was door 25 binnen- en buitenlandse bureaus – individueel of gecombineerd – ingeschreven voor de ontwerpklus, waaronder Twijnstra Gudde en meer of minder bekende ‘luchthaventekenaars’ als Sir Norman en Partner en Richard Rogers uit de UK. Henning Larsen’s voorstel werd uitverkoren omdat het volgens de bouwheer het beste de voor de Kopenhaagse luchthaven kenmerkende Scandinavische architectuur presenteerde, dat wil zeggen ‘koel en simpel, maar uitgevoerd met grote zorg en liefde’.

De zogenoemde ‘Terminal 2’ moet in 2000 gereed zijn. De bouw maakt deel uit van een breed uitbreidingsplan, dat in totaal 6,8 miljard kronen (tegen de f. 2,1 miljard) kost en in 2007 moet resulteren in een capaciteit van 30 miljoen reizigers per jaar.

Reageer op dit artikel