nieuws

Greenpeace pleit voor meer gebruik zonne-energie

bouwbreed

Greenpeace wil dat voor het jaar 2010 in Europa een miljoen huizen zijn gebouwd die gebruik maken van zonne-energie. Dat zei een woordvoerster van de internationale milieuorganisatie Greenpeace dinsdag in Brussel.

Het voorstel van Greenpeace zou ervoor zorgen dat in de toekomst de uitstoot van koolstofdioxide met twee miljoen ton per jaar omlaag gaat. Het plan dat het gebruik van zonne-energie wil bevorderen zou door de Europese Unie moeten worden gesteund met 500 miljoen Ecu, ongeveer f. 1 miljard. “Europa moet ophouden oorzaken van de CO2-vervuiling te steunen”, aldus de woordvoerster. Een rapport van de Vrije Universiteit van Amsterdam, dat in opdracht van de milieuorganisatie is gemaakt, wijst uit dat Europa per jaar ongeveer f. 30 miljard subsidie verstrekt aan de kolen-, gas- en atoomenergiesector. Daarentegen krijgen milieuvriendelijke alternatieven zoals het gebruik van wind en zon, jaarlijks slechts f. 3 miljard toegewezen.

Reageer op dit artikel