nieuws

Franse groep La Lyonnaise boert goed in buitenland

bouwbreed Premium

De Franse groep La Lyonnaise des Eaux (waterzuivering, constructie, communicatie) heeft in 1996 en 1997 een groot aantal contracten in het buitenland in de wacht gesleept. GTM-Entrepose, de bouwpoot van de groep, leed in 1996 verlies op het gebied van openbare werken (-4%). In het buitenland stegen de bouwactiviteiten echter met 8 procent.

Vooral in de Europese landen (+15%) en Zuid-Amerika(+35%) heeft la Lyonnaise uitstekend geboerd. Een herstructurering van ruim f. 7 miljoen en een fusie met Suez bieden veelbelovende perspectieven.

GTM-Entrepose wil voortaan in binnen- en buitenland de nadruk leggen op industriele poen, elektriciteitswerken, de bouw van vliegvelden, wegen, bruggen en parkeergarages. De activiteiten op het gebied van openbare werken wil de groep drastisch verminderen.

Bruggenbouw

In 1996 haalde GTM-Entrepose in Griekenland een contract binnen voor de bouw en concessie van de Rion-Antirion brug in de Golf van Korinthos. Dit po neemt zeven jaar tijd in beslag en betreft de bouw van een drie kilometer lange brug. In april van dat jaar voltooide GTM de tussen het Engelse vaste land en Wales gelegen Severnbrug.

Met de British Airport Authority sloot de groep een partnership voor de bouw van de vijfde startbaan van het vliegveld Heathrow bij Londen.

In samenwerking met Maleisische en Cambodjaanse partners bouwen GTM-Entrepose en Dumez-GTM aan de uitbreiding van het vliegveld van Pochetong nabij de hoofdstad Phnom-Penh.

In Canada leverde de groep eind vorig jaar de dertien kilometer lange Confederationbrug op.

In recordtijd heeft GTM 155 kilometer THT kabel gelegd van 220 KV langs het meer van Issyh-Koul in Kirghizistan. In het kader van de industriele activiteiten heeft GTM in de loop van 1996 53 opslagreservoirs geleverd aan de raffinaderij van Leuna in Duitsland.

Onderhoud wegen

In Frankrijk is GTM aan de laatste fase begonnen van zijn aandeel in het bouwconsortium dat het grote stadion voor de wereldcup van 1998 bouwt. De komende vijftien jaar wordt tevens gewerkt aan de uitbreiding van de parkeergarage aan de Porte Maillot in Parijs.

De totale omzet van de groep La Lyonnaise des Eaux steeg in 1996 met 7 procent met een netto winst van f. 0,45 miljard.

Met de overname van de Britse groep Ringway (onderhoud wegen) door het filiaal Jean Lefebvre verbeterde deze zijn internationale activiteiten met 10 procent. Mede dankzij belangrijke contracten voor de waterdistributie in Manilla, Budapest en Cordoba neemt de groep op dit gebied een internationale leidende plaats in, hetgeen alle sectoren uitstekende mogelijkheden biedt.

Reageer op dit artikel