nieuws

Fortuna krijgt nieuw stadion

bouwbreed

Eredivisionist Fortuna Sittard krijgt een nieuw voetbalstadion in het plan Bergerweg-Zuid. De verplaatsing vanuit de Baandert naar het nieuwe bedrijvenpark kan een snelle start betekenen van het plan Bergerweg-Zuid waar miljoenen guldens worden geinvesteerd.

Door het vrijkomen van de lokatie de Baandert ontstaat volgens B en W ‘de mogelijkheid tot een stedelijk vernieuwingsproces’. Dit kan een aanzienlijke kwaliteitsverbetering van dit gebied tot gevolg hebben.

Teneinde de realiseringskansen te vergroten is de gemeente Sittard bereid een financiele bijdrage te leveren van f. 2,5 miljoen. Daarmee wordt de financiele relatie met Fortuna beeindigd en krijgt de eredivisieploeg straks als eigenaar de mogelijkheid haar bedrijf verder te professionaliseren.

Fortuna zal zo snel mogelijk met Meulen Bouwpromotion Weert beginnen met de voorbereidingen voor de nieuwbouw.

Reageer op dit artikel