nieuws

Flat toch op nieuwe locatie

bouwbreed

De Rotterdamse flat aan de Frederikstraat die aanvankelijk donderdag naar een nieuwe plaats zou worden gereden, heeft vrijdagmiddag om drie uur de plaats op het nieuwe fundament gevonden. Achteraf gezien is de heer Van ’t Wout jr, van het gelijknamig heibedrijf dat verantwoordelijk was voor de verplaatsing, van mening dat het alleszins is meegevallen. “Nadat de eerste drie assen uit het dalletje waren kregen we genoeg grip en ging de zaak vanzelf.”

Het voor Nederland unieke transport heeft behoorlijk wat extra aandacht gekregen door de moeilijkheden van donderdag. Het transport kon door een verzakking van de grond niet over de koppen van de oude heipalen komen. Door de ondergrond te verstevigen en met zes zeer zware vrachtwagens voor extra tractie te zorgen kwam het transport weer in beweging.

’t Wout was zo overtuigd dat er binnen geen schade was ontstaan, dat hij op voorhand aan cameraploegen de toestemming gaf om na het afvijzelen met bewoners mee op inspectie in hun woningen te gaan.

Reageer op dit artikel