nieuws

Eerste FSC-vakbeurs hout en toepassingen

bouwbreed

Woensdag 28 mei wordt de eerste FSC (Forest Stewardship Council) vakbeurs gehouden voor producten en toepassingen van hout uit duurzaam beheerde bossen. Het keurmerk voor hout uit deze bossen wint terrein. De beurs vindt plaats in de Americanhal te Apeldoorn. Ruim 3000 m2 vloeroppervlakte wordt benut voor productpresentaties, het uitwisselen van informatie en het voeren van discussies.

Vertegenwoordigers van de gemeente Apeldoorn, de Apeldoornse woningcorporaties en de Apeldoornse houtbouwwereld tekenen een convenant, waarin zij de voorkeur bevestigen voor het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen. Het FSC-keurmerk ter bevestiging hiervan voldoet aan alle hiervoor benodigde eisen.

De gemeente Apeldoorn zal ook een FSC-certificaat ontvangen voor het beheer van haar bossen. Staatsbosbeheer maakt bekend dat het een proefcertificering aangaat voor 18.000 hectare bos op basis van de FSC-criteria. Van Bruchem Deurenfabriek krijgt als eerste Nederlands bedrijf een FSC-certificaat uitgereikt voor zijn complete productielijn van deuren, aldus ‘Heb Hart voor Hout’ te Amsterdam.

Reageer op dit artikel