nieuws

Duitse rekenregels voor kanaalplaat- vloeren versoepeld

bouwbreed Premium

Het Duitse ‘Institut fur Bautechnik’ heeft de rekenregels voor betonnen kanaalplaatvloeren versoepeld. Het is nu toegestaan om te rekenen op een treksterkte van 1,9 N/mm2 en buigtreksterkte van 4,5 N/mm2. Daardoor is het mogelijk geworden om ook in Duitsland een overspanning van 12 meter uit te voeren met kanaalplaatvloerelementen met een dikte van 320 mm, zonder steunpunten. Met een kanaalplaatvloer van 400 mm is een nog grotere overspanning of een hogere vloerbelasting haalbaar.

De producenten van kanaalplaatvloeren verwachten dat hun omzet toe zal nemen door de versoepeling van de rekenregels. In 1996 is hun omzet al gestegen met dertig procent. Er zijn in dat jaar in Duitsland drie nieuwe fabrieken voor kanaalplaatvloeren in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel