nieuws

Drs. Ir. M.A.M. Willemsen: marketingcoordinator IngenieursBureau Zuid-Holland.

bouwbreed Premium

“In 2001 staat IngenieursBureau Zuid-Holland helemaal op eigen benen. Ruim voor die tijd willen we klaar zijn met de ombouw van deze geprivatiseerde onderneming.”

Dat zegt drs. ir. M.A.M. Willemsen, die onlangs in dienst trad als marketingcoordinator van het ingenieursbureau. Het bureau maakte tot voor een jaar geleden onderdeel uit van de provincie Zuid-Holland. Sinds kort staat het op eigen benen, zij het dat tot 2001 een aanzienlijke hoeveelheid werk in portefeuille zit van de provincie Zuid-Holland. Willemsen: “Na 2001 zullen we het zelf moeten doen. Gezien de inzet in het bedrijf en de specialisaties – kunstwerken en verkeerstechnologie – zal dat geen probleem zijn. Nu al werken we regelmatig voor andere opdrachtgevers.”

Willemsen wil de komende tijd vooral gaan werken aan de naamsbekendheid en de begeleiding van het proces naar commercieel denken. “Wij zijn een flink bureau (100 mensen, red.) met een gigantische knowhow op specialistische gebieden. Op sommige terreinen hebben we meer kennis dan menig ander bureau. Dat komt doordat in vroeger dagen, toen het bureau nog onderdeel uitmaakte van de provincie, minder op geld dan op kwaliteit werd gelet.”

Met name op het gebied van kunstwerken verwacht Willemsen dat het bureau ook aan de bak zal komen bij poen als de Betuwelijn en de HSL. “De markt is momenteel erg interessant. Daarentegen zijn de marges in deze tak van sport laag, omdat de concurrentie hoog is.”

Reageer op dit artikel