nieuws

Deel A16 is smerigste stukje snelweg

bouwbreed

De A16 tussen Dordrecht en ‘s-Gravendeel is topper op het gebied van luchtvervuiling. De ringweg A10 om Amsterdam veroorzaakt het meeste lawaai. Dat zijn twee in het oog springende gegevens uit een onderzoek dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft verricht naar de Nederlandse wegen. Op verzoek van de Tweede Kamer heeft minister Jorritsma (Verkeer) de wegen laten bekijken op luchtververvuiling, geluid, verkeersveiligheid en barrierewerking.

Als stankstuk wordt de A16 gevolgd door de A13 tussen Berkel-Rodenrijs en Overschie en de A12 tussen Den Haag en Voorburg. Achter de grootste herrieschopper A10 veroorzaakt de A16 in de omgeving Rotterdam het meeste lawaai. De baanvakken tussen Feijenoord en Ridderkerk en tussen Prins Alexander en Kralingen bezetten de tweede en derde plaats op de ‘hitlijst’ van Jorritsma.

Reageer op dit artikel