nieuws

Castricum mag 25 seniorenwoningen bouwen

bouwbreed Premium

Rechter R. Cleton van de Raad van State in Den Haag heeft geen aanleiding gezien om het nieuwe Castricumse bestemmingsplan De Hoeksteen te schorsen. Op basis van dit plan ke 25 woningen voor senioren worden gebouwd.

Omwonenden verzochten Cleton onlangs tot schorsing over te gaan omdat het bouwpo niet in de buurt zou passen. Het zou allemaal te massaal worden en er zou nodeloos groen worden geofferd. De gemeente heeft in deze kwestie aangevoerd al veel naar de omwonenden te hebben geluisterd. Het huidige bouwplan zou al veel compromissen bevatten.

Volgens het gemeentebestuur is het onmogelijk het iedereen naar de zin te maken. Cleton heeft nog slechts mondeling uitspraak gedaan. Zijn schriftelijke motivering volgt later.

Nu vast staat dat het bestemmingsplan niet wordt geschorst, kan de gemeente een bouwvergunning verlenen voor het po.

Reageer op dit artikel